Kinderfysiotherapie


KinderWORLD Almere Stad, samen met een kinderfysiotherapeut. Heeft uw kind een ontwikkeling die niet zo vanzelfsprekend verloopt, geen probleem, de Kinderfysiotherapeut helpt u.

Almere Kinderfysiotherapie

Audioweg 5 (in kinderWORLD) 1322 AT Almere 06-13897588 info@almerekinderfysiotherapie.nl

Esther Bleeker

Na mijn afstuderen volgde ik de specialisaties Sportfysiotherapie en Kinderfysiotherapie. In de Sportfysiotherapie heb ik 10 jaar als fysiotherapeute gewerkt met het Jong Oranje Softbalteam. Als kinderfysiotherapeute werkte ik ruim 7 jaar op de mytylschool in Utrecht. Daarnaast startte ik 14 jaar geleden een praktijk voor kinderfysiotherapie in de Watergraafsmeer. De praktijk bevindt zich samen met de praktijk Logopedie in één gebouw. In 2001 volgde ik de opleiding Sensorische Integratie. Sinds 2003 ben ik aan deze opleiding verbonden als gastdocente voor het vak Dyspraxie. Tevens volgde ik de opleiding voor het behandelen van kinderen met het syndroom van Down. Vanaf augustus 2008 heb ik Almere kinderfysiotherapie overgenomen.

Motorische ontwikkeling

Kinderen ontwikkelen zich normaal gesproken spelenderwijs. Omrollen, kruipen, lopen hoef je een kind niet aan te leren. Door spelend te ontdekken en bewegend te ervaren leert een kind zich deze vaardigheden vanzelf aan. Vooral in het eerste levensjaar gebeurt er een hoop. Zo wordt het wereldje van uw baby steeds groter en wordt het een peuter die leert springen, klimmen, met zand en water spelen ed. Op de kleuterleeftijd komen voorbereidende schoolse vaardigheden als knippen, tekenen, kleien en dergelijke aan de orde. Maar ook grof motorische spelletjes als tikkertje, lekker spelen in de speeltuin, leren fietsen en op zwemles. Vanaf deze leeftijd gaan kinderen ook samenspelen wat erg belangrijk is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Leren delen, samen afspraken maken, samen lachen! Tijdens de lagere schoolleeftijd leert het kind schrijven, knutselen, kiest het misschien een eigen sport waar het zich in wil ontwikkelen. Bewegen loopt als een rode draad door het leven en kan het kind belemmeren als het niet zo beweegt als het zou willen...

Wanneer kinderfysiotherapie?

Het kan zijn dat de ontwikkeling van uw kind niet zo vanzelfsprekend verloopt. Wellicht is het geboren met een handicap, het syndroom van down of plexusletsel. Ook kan het zijn dat uw kind prikkels uit de omgeving niet goed opneemt. Over-of ondergevoelig is voor tast en/of evenwichtsprikkels wat het bewegen zeer beïnvloedt. Misschien is uw kind langdurig ziek geweest of heeft het een ongeluk gehad waardoor bewegen niet meer vanzelfsprekend gaat. In dat geval is het goed om een afspraak te maken met een gespecialiseerd kinderfysiotherapeut. Wij observeren en onderzoeken uw kind en bespreken samen met u of het nodig is dat uw kind een periode bij ons komt oefenen. In een aantal gevallen is alleen advies noodzakelijk. Ook voor losse consulten kunt u altijd bij ons terecht.