De Schavuiten


De Schavuiten zijn specialistisch verpleegkundige kinderdagverblijven in de regio Leiden (Voorschoten), Almere en Zwolle. In de ‘Schavuiten’ wordt pedagogische begeleiding gecombineerd met specialistisch verpleegkundige zorg aan chronische zieke kinderen van 0 t/m 4 jaar.

De kinderWORLD groep en de Schavuiten

De Schavuiten is een kinderdagverblijf binnen kinderWORLD, maar geen gewoon kinderdagverblijf. Kinderen met onder andere diabetes, epilepsie, hartafwijkingen of astma, waardoor zij niet naar het reguliere kinderdagverblijf kunnen, gaan gezellig naar de Schavuiten.

De leidsters zijn dan ook geen ‘gewone’ leidsters, maar gediplomeerde verpleegkundigen met een warme belangstelling voor het omgaan met zieke kinderen. Er is binnen de muren van kinderWORLD (het reguliere kinderdagverblijf) een ruimte voor de schavuiten. Door het nauwe samenwerkingsverband tussen beide kinderdagverblijven is het mogelijk dat de schavuiten kunnen samenzijn en vooral kunnen samenspelen met de kids van kinderWORLD.

Maar wat dacht u van de praktijk: U heeft één ‘gezond kind’ en één kind met de noodzaak van extra zorg. Dat kan nu door dit initiatief. Op deze manier tracht de Schavuiten haar kinderen de kans te bieden de ziekte of aandoening ondergeschikt te maken aan het kind zijn. Zo kunnen zij zich verder ontwikkelen net als alle andere kinderen. In een hygiënische en op kinderen ingerichte omgeving biedt de Schavuiten ze aandacht geborgenheid, veiligheid, structuur, en ontplooiingsmogelijkheden.

Bel voor informatie en/of inschrijvingen naar:

Specialistische Verpleegkundige Kinderzorg de Schavuiten
Tel: 06-55378455
Fax: 071-5760439
info@deschavuiten.nl
www.deschavuiten.nl